Reglement

Laatste update reglement: 23 januari 2009

Als je deze pagina bezoekt veronderstellen we dat je interesse hebt om meer te weten te komen over het reglement van Voetbalpronostiek. Het reglement bevat heel wat tekst, maar we hebben het zo simpel mogelijk gehouden. Bij vragen of onduidelijkheden mag je ons altijd contacteren via de link "contacteer ons" in het menu.

Onze beloften

Voorwaarden om deel te nemen

Beleid met betrekking tot e-mails

Af en toe sturen we e-mails met nieuws over Voetbalpronostiek.be. U kan zich niet uitschrijven voor deze mailings. Uw lidmaatschap betekent dus impliciet dat u de toestemming geeft om deze mails te ontvangen. Als uw mailbox 3 keer op rij niet toegankelijk is behouden we het recht uw gegevens uit onze database te verwijderen.

We versturen ook e-mails om u eraan te herinneren dat u uw pronostiek voor een bepaalde speeldag moet doorsturen. Deze e-mails zijn optioneel. Als je deze mededelingen niet meer wenst te ontvangen kan je jezelf hiervoor uitschrijven in het ledengedeelte.

Om inkomsten te genereren om onze kosten te dekken en om prijzen te kunnen uitkeren versturen we ook promotiemails. We geven echter nooit uw e-mail adres door aan derden. De mails worden steeds verzonden door Voetbalpronostiek.be en de opdrachtgever krijgt nooit inzage in ons e-mail bestand.

Op zoek naar speelgoed?

Rangschikking

Elke speeldag maken we een klassement op voor deze speeldag, een totaal klassement en een periodeklassement. Op het totaal klassement en het periodeklassement zijn volgende regels van toepassing.

Op het weekklassement zijn de volgende regels van toepassing.

Er zal ook een klassement met gemiddelden opgemaakt worden. Het gemiddelde bekomen we door het totaal aantal behaalde punten te delen door het aantal keer dat men zijn pronostiek heeft ingegeven. Bij een gelijke stand zijn de volgende regels van toepassing.

Om in het klassement met gemiddelden te worden opgenomen zal je aan voldoende speeldagen moeten deelnemen. Voor competities waarin er minimaal 12 speeldagen zijn is dit aantal 10. Als de competitie minder dan 12 speeldagen telt volstaan 5 deelnames.

Opmerking: Voor wedstrijden waar verlengingen kunnen plaatsvinden nemen we het resultaat na 90 minuten!

Op zoek naar een leuke bijverdienste?

Uitgestelde wedstrijden

Als een wedstrijd wordt uitgesteld zal deze enkel en alleen worden opgenomen in de scorebepaling als deze nog in dezelfde periode gespeeld wordt. Als de wedstrijd pas gespeeld wordt na de eerste speeldag van de volgende periode zal deze niet meetellen in de score. Op deze manier kunnen we onze periodekampioenen altijd volgens planning afsluiten.

Te vroeg gespeelde wedstrijden

Als een wedstrijd om eender welke reden gespeeld werd voordat onze speeldag werd afgesloten zal deze uit de uitslag van de speeldag verwijderd worden. Er zullen dus geen punten toegekend worden voor de wedstrijd.

Foutieve wedstrijden

Als er per vergissing een foutieve wedstrijd wordt weergegeven en we hebben dit niet tijdig kunnen corrigeren, dan zal deze wedstrijd uit de uitslag van de speeldag verwijderd worden. Er zullen dus geen punten toegekend worden voor de wedstrijd.

Pronomunten

Door goed te scoren in de rangschikking van een speeldag of in de eindklassering kan je pronomunten verdienen. Deze munten kan je gebruiken om in te wisselen tegen prijzen. In onze pronoshop worden regelmatig prijzen aangeboden in ruil voor een bepaald aantal pronomunten. Je hebt steeds de tijd tot een bepaalde datum om een prijs aan te vragen. Indien er meer aanvragen zijn dan dat we prijzen ter beschikking hebben zal lottrekking bepalen wie de prijs wint. Het is dus niet zo dat je zeker bent dat je een prijs zal ontvangen nadat je hem hebt aangevraagd. Hoeveel en welke prijzen zullen aangeboden worden is afhankelijk van onze sponsors en onze inkomsten. De winnaars worden gecontacteerd via e-mail. Om een prijs te kunnen ontvangen is het dus nodig om een geldig e-mail adres op te geven.

Prijzen worden enkel verzonden naar bestemmingen in België of Nederland. Verzending is gratis tenzij de verzendingskosten expliciet bij de prijs worden opgegeven.

Prono-buddies (referrals)

Als jij ervoor kan zorgen dat ons ledenbestand groeit willen we je daar graag voor bedanken. Dit doen we door elke keer dat je prono-buddy (het lid dat je hebt aangebracht) er in slaagt om pronomunten te verdienen met een pronostiekwedstrijd ook 20% van zijn verdiensten op jouw rekening te plaatsen (je prono-buddy verliest hierdoor GEEN pronomunten).

Je kan op twee manieren leden aanwerven. Ten eerst kan je ze via onze website uitnodigen via e-mail. Als je vrienden zich dan aansluiten door op de link te klikken die ze in die mail kunnen vinden worden ze onmiddellijk jou prono-buddy. Ten tweede kan je leden werven via je website. Je kan een gewone tekstlink plaatsen of je kan één van de banners gebruiken die je op onze site kan terugvinden.

Hou er wel rekening mee dat je alleen pronomunten krijgt voor de verdiensten van je buddies in pronostiekwedstrijden. Je krijgt geen munten voor de gokwedstrijden waaraan ze deelnemen, de verdiensten van hun groep, voor de promotiemails die ze ontvangen of voor de acties waaraan ze deelnemen. We behouden ook het recht om het buddy-systeem op elk moment te herzien.

Zin in een leuk bordspel?

Gokken met pronomunten

We geven de mogelijkheid om pronomunten in te zetten op het resultaat van bepaalde voetbalwedstrijden. De minimuminzet bedraag 10 munten en de maximuminzet 1.000 munten. Je kan nooit meer munten inzetten dan je bezit. Als je het resultaat van de wedstrijd niet correct ingeschat hebt ben je de ingezette pronomunten kwijt. Als je de wedstrijd correct voorspelde krijg je de ingezette munten vermenigvuldigd met de notering terug. Voorbeeld: Als je 100 munten hebt ingezet aan een notering van 2.5 ontvang je 250 munten (150 munten winst) bij een correcte gok. We nemen steeds het resultaat na 90 minuten. Eventuele verlengingen en strafschoppen tellen dus niet mee! Deelnames die binnenkomen nadat de wedstrijd reeds is gestart worden nietig verklaard. Als een wedstrijd wordt afgelast of niet wordt afgewerkt krijgen alle deelnemers hun ingezette pronomunten terug.

Opmerking: Als een uitgestelde wedstrijd binnen de 48 uur toch nog wordt gespeeld blijft de inzet geldig.

Groepen

Een groep is een verzameling van deelnemers die gezamenlijk deelnemen aan een afzonderlijk groepsklassement dat elke speeldag wordt opgesteld. De leden van de groep die een speeldag winnen verdelen 2.500 pronomunten onder elkaar. Hoe meer leden de groep telt, hoe minder pronomunten gewonnen worden per deelnemer. Om het klassement te bepalen wordt er enkel rekening gehouden met de 5 beste scores. Als een groep 5 of minder leden telt worden alle scores in rekening genomen. Er wordt enkel rekening gehouden met het aantal juiste voorspellingen en dus niet met de schiftingsvragen. Bij een gelijke stand wordt er eerst gekeken naar het aantal deelnemers dat de groep telt op het moment dat de speeldag werd afgesloten. Een groep met minder deelnemers wordt boven een groep met meer deelnemers geplaatst. Als er nog steeds een gelijke stand is worden de pronomunten verdeeld onder de winnende groepen zoals ze verdeeld worden bij een gelijke stand in het geval van individuele deelnemers. Als bijvoorbeeld 2 groepen gedeeld de eerste plaats bezetten ontvangt elke groep 2.500 pronomunten. Tijdens de competitie is het verboden een groep te verlaten. Als je nog geen lid bent van een groep kan je jezelf tijens het seizoen wel inschrijven bij een bestaande groep of een nieuwe groep aanvragen.

Nog een laatste opmerking

We hebben steeds het recht leden uit onze database te verwijderen indien we dit wenselijk achten. Zo zullen valsspelers onmiddellijk geweerd worden van verdere deelname aan Voetbalpronostiek.be. Ook deelnemers die een volledig seizoen geen pronostiek hebben doorgestuurd zullen gewist worden. Dit reglement kan op eender welk moment herzien worden.